Het doel van "hobby van oma" is om de verveling onder ouderen te verminderen.

Hobby van oma geeft oma's een nieuwe hobby.  

Ik ben blij dat ik mijn haakwerkjes nog heb. Dat was een opmerking van mijn oma. Deze zin heeft mij geraakt en aan het denken gezet. 

Eenzaamheid en verveling onder ouderen is hoog. Nu vooral in de coronatijd is dat nog meer toegenomen. 

 

Hoe is Hobby van oma ontstaan?

»  Winkels zijn dicht, internet hebben ouderen vaak niet. Dus creatief bezig zijn is nu nog moeilijker geworden. Want hoe komen ze nu aan benodigdheden? Ook is een creatieve hobby vaak duur. Ik dacht hier wil ik iets op bedenken.

»  "Hobby van oma" stelt GRATIS een pakket samen waarmee je originele handgemaakte creaties kunt creëren. In het pakket zit de handleiding/patroon en de benodigdheden om de creaties te kunnen creëren. 

 

Het pakket krijgen ouderen in ruil voor door hun handgemaakte originele creaties die wij dan weer kunnen verkopen. Wij leveren het pakket aan huis aan zodat zij de creaties kunnen creëren. Wanneer de creaties klaar zijn om te verkopen komen wij ze halen en als ze het nog leuk vinden geven wij ze nieuwe benodigdheden om andere creaties te kunnen creëren. 

Hoe werkt het?

Om het voor beide partijen leuk te houden hebben wij een besloten Facebook groep https://www.facebook.com/groups/247293486776218 waar we met de leden onze ideeën delen. U kunt reageren op wat u leuk vindt om te creëren en wij komen de benodigdheden en de handleiding bij uw thuis brengen. Wanneer u klaar bent komen wij ze weer halen en verkopen wij u mooie handgemaakte creaties. De voorbeelden/ideeën verschillen van kleien, oorbellen maken tot haakwerkjes. Bekijk onze inspiratiepagina. 

 

Woont u in de omgeving van Egmond en wilt u ook een pakket ontvangen met benodigdheden om even lekker creatief bezig te kunnen zijn? Neem dan contact met ons op. 

 

Geen Facebook, geen probleem. Laat u gegevens bij ons achter en geef aan ons door wat u leuk vindt om te creëren  en waar u goed in bent dan zullen wij contact opnemen. 

De creaties worden gecreëerd op eigen risico!